Del 5 – Innsbruck

Læs tidligere webdok afsnit her: Webdok

Mandag d. 8. februar 2021

Uge 1 og 2 bød på vores anden bobslædetræningslejr i Igls i området Innsbruck i Østrig og det var en helt anden oplevelse at være af sted for anden gang. Alt var ikke helt nyt og det betød at der fra start af var et helt andet overskud. Vi kunne forberede os bedre på denne tur, og det betyder bare noget at man ikke dukker op som et stort spørgsmåletegn, ikke kender til sporten, kulturen og rutinerne.

Banen

Første træningsdag stod på tre nedkørsler, Jannick tager som pilot alle nedkørsler, mens vores brakemen skiftes og Simon tog den første nedkørsel og allerede efter den var det tydeligt at denne her bane er mindre udfordrende end banen i Winterberg. Lukas fik sin allerførste nedkørsel og havde en rigtig god oplevelse. Det er helt særligt at sætte sig i slæden for første gang og når man så lander i bunden af banen, så bliver man en del af en eksklusiv klub af mennesker, der har kørt bobslæde, og indtil videre har det været tydeligt at det er svært at beskrive hvordan det er at køre bobslæde. Det tætteste vi kommer er at sammenligne det med en rutschebanetur – bare uden de dele af turen hvor det kilder i maven. Så alt det skræmmende og det vilde – men uden det de fleste nok tager rutschebaneturen for.

Allerede på første træningsdag rykkede vi fra den forkortede start og op til den rigtige start – så hvad der i Winterberg tog en uge nåede vi på første træningsdag. Det vidner om at der er rigtig meget man kan tage med sig fra bane til bane, men også at Jannick er tryg som pilot, og at banen i Igls er en god begynderbane.

Træningen fortsatte med at gå godt, og hvor vi i Winterberg ikke nåede at komme dertil hvor vi kunne give den fuld gas til starterne, så blev det hurtigt realiteterne i Igls. Det giver selvfølgelig rigtig meget til træningerne at man kan træne rigtige starter og kan se på tiderne at starterne bliver bedre og bedre. Vi fik trænerhjælp af Lukas Kolb som er lokal bobslædepilot. Han er ikke længere aktiv i sporten, men er taxibobpilot (taxibob er en mulighed for gæster at prøve bobslæde) og så trænede vi bl.a. sammen med de britiske slæder. Den britiske træner Bruce Tasker, tidligere olympisk bobslædepilot, hjalp os også med feedback og selvom det måske lyder specielt at man i en sport hjælper hinanden selvom man egentligt er konkurrenter, så er det helt naturligt i bobslædemiljøet.

Materiel

Som dagene gik og fordi det gik godt med træningen, så blev det også tydeligt at vi har en udfordring med vores slæde. Vores starttider var fuldt ud på niveau med de britiske slæder, og Jannicks kørsel var god, men vi endte alligevel med en sluttid der lå ca. halvandet sekund efter briterne. Og i bobslæde er halvandet sekund rigtig meget. Vi er ikke overrasket over at vores materiel er vigtigt. Men vi er glade for at vi allerede på anden træningslejr har overskud til at begynde at blive klogere på den del af sporten, og med tiden skal vi kigge mere på den del. Men her i første sæson skal vi ikke præstere – vi skal lære og undersøge og det bliver også vores tilgang til materiel. Vi kommer til at skulle finde rigtig mange sponsorkroner for at kunne få fingrene i en god slæde, og så handler det ikke kun om slæden, men også om bl.a. meder og vægt. Så der er masser at få styr på stadigvæk, og det vil der være i lang tid endnu. Man skal ikke blive dansk bobslædeatlet hvis man ikke er klar på den udfordring – og selvom det kan være svært at være ny, når man gerne vil præstere, så er det også en spændende proces som vi lærer rigtig meget af.

Jannick, Lukas og Simon satte lidt ord på turen til Østrig, der udover træning også bød på vores tredje konkurrence og de kigger frem mod sæsonens næste, og sidste, tur til Königssee, Tyskland: