Del 4 – Frygt

Læs tidligere webdok afsnit her: Webdok

Fredag d. 1. januar 2021

Da vi startede denne her webdok gjorde vi det fordi vi gerne vil dele ud af oplevelserne med og i Bobslæden Danmark. Vi ville gerne dele op- og nedture og denne webdok kommer til at handle om vores største udfordring indtil nu.

Vi havde i mange måneder arbejdet intenst frem mod vores første nedkørsel. Som vi beskrev i del 3, så har forarbejdet været massivt, og for Jannick og Simon har det også allerede inden første nedkørsel betydet et farvel med henholdsvis trespring og vægtløftning som deres primære sport. Inden de havde prøvet bobslæde var bobslæde allerede førsteprioritet. Lukas, Marius og Rasmus har også valgt bobslæde til, men de prioriterer stadigvæk atletikken højt.

De erfarne danske bobslædeatleter som nu er en del af Bob og Skeleton Danmark har fortalt os, at ingen ved hvordan de reagerer efter første tur. Det er en risiko at man sætter sig i, tager en nedkørsel og så aldrig sætter sig i igen. Og det var tæt på at vi stod i den situation efter første nedkørsel.

Simons første nedkørsel var en forfærdelig oplevelse. Fysisk var det en hård og voldsom oplevelse og mentalt var det en følelse af afmagt og dødsangst. Simons krop skreg til ham at han ikke skulle sætte sig i slæden igen. Heldigvis gik det ikke sådan – men det krævede mange samtaler og i sidste ende at Simon turde tage beslutningen om at sætte sig bag Jannick igen. Hør Simon og Jannick beskrive forløbet her:

Læs videre i femte del her: Del 5 – Innsbruck