Del 1 – Vi eksisterer

Tirsdag d. 8. september 2020

Velkommen til første del af vores webdok. Bobslæden Danmark er et sportsprojekt, hvor vi gerne vil invitere alle interesserede med ind i vores bobslædeboble. Det er her vi deler oplevelser, fortæller mere om os selv, om bobslædesporten og vi kan dykke ned i forskellige temaer.

Simon Darville, Jannick Bagge, Rasmus Overgaard, Mads Lunø, Lukas Medina Sørensen og Marius Glenner-Frandsen

Forarbejdet med at skabe Bobslæden Danmark har været i gang siden slutningen af 2019, men første gang holdet var samlet var lørdag d. 27. juni på Bagsværd stadion. Marius er biologistuderende og var på feltkursus og havde derfor ikke mulighed for at deltage, men for de resterende atleter stod dagen på tests, praktisk information og hygge. Det vigtigste var egentligt at lære hinanden lidt at kende og blive lidt klogere på det her bobslædeprojekt.

Næste træningssamling skulle have været på Mads’ hjemmebane i Kolding, men da den var under renovering, så endte vi i Vejen og var for første gang samlet alle seks atleter; Jannick Bagge, Lukas Medina Sørensen, Mads Lunø, Marius Glenner-Frandsen, Rasmus Overgaard og Simon Darville. Træningen var en social træning og endnu en mulighed for at lære hinanden lidt bedre at kende, men der blev også trænet forskellige atletikdiscipliner, opvarmet med fodboldtennis og vi fik taget holdbilleder, så vi var klar til offentliggørelsen af Bobslæden Danmark.

Radioprogrammet LIGA på P3 breakede meget overraskende vores eksistens søndag d. 16. august i deres dækning af atletik DM. Jannick var blevet danmarksmester i trespring for fjerde gang om lørdagen og Mads, Marius og Rasmus løb sprintdistancerne både lørdag og søndag, så LIGA havde fået opsnappet at flere af weekendens atletikudøvere havde kastet sig over et nyt projekt. Og gode nyheder må man jo dele – så sådan blev det. Det var nu også kun dagen før vi selv ville offentliggøre det. Vi fik selv mulighed for at sætte lidt flere ord på Bobslæden Danmark, da Jannick fra Schweiz og Simon fra Aalborg blev interviewet pr. telefon i LIGA på P3.

Interviewet kan høres her: 23/08-20: LIGA (0.28,15 – 0.41,26)

Vi er Bobslæden Danmark – vi eksisterer og vi glæder os til at komme på træningslejr i Tyskland. Vi tager af sted i morgen, og den kommer til at stå på masser af push-træning (skubbe til og hoppe ned i slæden) og på fysisk træning udover det – og vi lover at dele det hele med jer.

Læs videre i anden del: Del 2 – Puchcamp